O nás

Odbory na pile ve Ptení, kterou vlastní společnost JAVOŘICE, a.s. byly založeny na konci roku 1998. Ve firmě tak odbory působí nepřetržitě již déle než 20 let.

Nejdříve odborová organizace působila pod hlavičkou OS DLV, ale v roce 2016 se členové rozhodli organizaci osamostatnit. Založili proto rozhodnutím ustavující schůze dne 10.3.2016 novou samostatnou a svobodnou organizaci PILA Ptení, se sídlem na Ptenském Dvorku 100, kdy všichni členové okamžitě přestoupili do této nové organizace a tím byla zachována kontinuita a nepřetržitost činnosti odborů ve firmě.

Odborová organizace je otevřená a demokratická, je nezávislá a samostatná, a sdružuje především současné či bývalé zaměstnance firmy Javořice, a.s., zaměstnance Zábřežské lesní, a.s. a rovněž i další členy a sympatizanty, kteří souhlasí se Stanovami organizace.

​Členem naší Odborové organizace se tak může stát každý, kdo splní podmínky dané Stanovami a jehož přihláška ke členství bude přijata. Více je v záložce Členství.

Naše Odborová organizace společně s dalšími Odborovými organizacemi založila v dubnu roku 2015 Iniciativu Nové odbory, z.s. s cílem vytvořit nový odborový svaz, který by reflektoval spravedlivé principy demokratického odborového sdružování a prosazování svých zájmů.

​Tato snaha úspěšně vyústila v cíl, kdy byl v červnu roku 2016 založen Svaz Nové odbory. Veškeré informace o Svazu Nové odbory a jeho činnosti jsou dostupné na webu www.noveodbory.cz

Dokumenty Odborové organizace:

Předseda Odborové organizace - Jaroslav Radim Juryšek:

img_140.jpg