Pro členy

Odborová organizace svým členům nabízí a umožňuje:240_f_80415865_6xf3q1q6a61yproixm2jf0zoqj1qxeit.jpg

• ​být členem odborů s dlouhou tradicí a dobrým postavením ve firmě,
  • podílet se na kolektivním vyjednávání,
  • podílet se na činnosti organizace a plánování akcí,
  • operativně řešit problémy pracovních podmínek,
  • ​mít se na koho obrátit se svými problémy,
  • získat účelový finanční příspěvek dle schválených Limitů hospodaření:
    • při životním jubileu člena 40, 50, 60 a 70 let věku formou daru (peněžního anebo nepeněžního) až do výše 2 000Kč.
    • při prvním odchodu do starobního důchodu formou daru (peněžního anebo nepeněžního) až do výše 1 000Kč.
    • na tábory pro děti členů. Stejně tak i na sportovní akce, soustředění, lyžařské kurzy apod. dětí členů ve výši 50 % z ceny, maximálně však 500Kč/rok na každé dítě člena do dovršení 18 let, dle předloženého dokladu o zaplacení, a to jednou ročně.
    • na kulturu a sport (návštěva kina, divadla, sportovního utkání apod.) ve výši max. 400Kč/člen/rok. Jde o součet hodnot průběžně předkládaných vstupenek až do maximální výše za kalendářní rok. Dále lze uplatnit za pronájem sportoviště či sportovního zařízení (hřiště, kurty, kuželky apod.).
    • na rekreaci členů ve výši 50 % z ceny, maximálně však 500Kč/člen/rok. Částka se vyplácí na základě předložené fotokopie dokladu o zaplacení zájezdu či o uhrazení pobytu v libovolném rekreačním zařízení.
    • na kytku či věnec při pohřbu člena maximální do výše 1.500Kč.
    • na Vánoce ve výši max. 500Kč/člen. Příspěvek je vyplácen v měsíci prosinci ve výši a formě dle rozhodnutí Výboru Odborové organizace, v peněžní či nepeněžní formě (např. Dárkovou poukázkou, dárkovým balíčkem apod.).
    • na pojištění členů, kteří mají uzavřenu, či si sjednaní Pojištění zodpovědnosti zaměstnance za škodu způsobenou zaměstnavateli (pojistka "na blbost"). Příspěvek je poskytován ve výši 100% sjednaného pojistného, max. 500Kč/rok, pouze na základě předložené sjednané smlouvy a dokladu o zaplacení pojistného.
    • při narození či adopci dítěte v celkové výši 3.000Kč (včetně příspěvku ze Sociálního fondu svazu). Dokládá se kopií Rodného listu. - ŽÁDOST
    • při pracovní neschopnosti delší než 30 dnů ve výši 500Kč měsíčně od druhého měsíce. Příklad: nemoc trvala 14 dnů, příspěvek je 0Kč, nemoc trvala 35 dnů, příspěvek je 500Kč, nemoc trvala 66 dnů, příspěvek je 1.000Kč, atd. Maximální celková výše příspěvku je 3.000Kč (včetně příspěvku ze Sociálního fondu svazu) - ŽÁDOST
  • využívat zvýhodněné rekreace a pobyty ve smluvních zařízeních prostřednictvím svazu Nové odbory,
  • využívat zajímavých a oblíbených zájezdů  a výletů pořádaných naší odborovou organizací,
  • ​čerpat dávky ze Sociálního fondu svazu Nové odbory ke kterým přispívá i naše organizace a některé dávky významně navyšuje,
  • využívat další aktivity a výhody zajišťované a nabízené svazem Nové odbory (např. výhodné telefonní tarify od VODAFONE, možnost sjednání pojištění, vzdělávaní a další.) Více na www.noveodbory.cz

O veškeré příspěvky si musí každý člen žádat sám. Příspěvek musí být vždy uplatněn v průběhu kalendářního roku.

Aktuální nabídka svazu Nové odbory pro naše členy:no_vodafone_2020.jpg