Jdi na obsah Jdi na menu

ZÁJEZD DO SKLÍPKU SE VYDAŘIL

V sobotu 18. září jsme vyrazili na tradiční zájezd za vínem a burčákem na Jižní Moravu. Zprvu počasí trochu zlobilo, ale již dopoledne se vše napravilo občasná modrá obloha se sluníčkem nás provázeli po naší cestě.

Dopoledne jsme navštívili malebnou a historickou obec Čejkovice s majestátním zámkem a starobylými sklepy. V Templářských sklepích jsme se dozvěděli něco o historii pěstování vína na Moravě a o řádu Templářů. Prohlídka vyvrcholila ochutnávkou vín z jejich produkce.

Dále jsme navštívili výrobnu společnosti Sonnentor zabývající se zpracováním a výrobou čajů, koření, kávy a dalších surovin. Prohlídka výroby byla poučná a následná možnost nákupu produktů jejich výroby v podnikové prodejně byla velmi rozmanitá.

Následně jsme se přesunuli do hlavního cíle našeho zájezdu, do malebného Pavlova zasazeného do svahů Pálavy pod romantické zříceny hradu Děvičky a nad hladinu novomlýnské nádrže ... 

V rodinném sklepě rodiny Topolanských jsme ochutnávali výsledky loňské práce mistrů vinařů a společně se dobře bavili v družné zábavě s přátelskou atmosférou ....

Nebylo vůbec jednoduché se v podvečer rozloučit s tímto sklípkem a touto obcí a vydat se na dlouhou cestu domů ...

... slíbili jsme si ale, že se tady, opět za rok, společně všichni vrátíme ...