Jdi na obsah Jdi na menu

VELMI VYDAŘENÝ VLAKOVÝLET

V sobotu 1.4. se uskutečnil první letošní výlet. A jako tradičně šlo o výlet do neznáma a vlakem.

Nikdo do poslední chvíle nevěděl kam se jede a byla to cesta plná očekávání, kam se nakonec podíváme a co nás tam čeká. Teprve když jsme přestoupili v Olomouci do rychlíku směr jižní Morava bylo prozrazeno, že našim cílem je bývalé starobylé královské městečko Bzenec na Slovácku.

Po příjezdu do Bzence jsme se prošli městečkem, zavítali na ojedinělý židovský hřbitov se zachovanou obřadní místností, vystoupali na dominantní kopec s obnoveným kostelíkem sv.Floriána a sv.Šebestiána, kde původně stával královský hrad s nádhernými výhledy na okolní krajinu.

Hlavním bodem programu, jak jinak na Slovácku, byla návštěva a prohlídka s úžasnou degustací sklepů vinařství Vinum Moravicum. Zde jsme nejen ochutnali velké množství vína, ale se seznámili z hodnotu historií rodinné tradice pěstování vína a s technologickým procesem výroby vína. Těch několik hodin v útulném komplexu několika sklepů uteklo jak voda ….

Ze sklípku jsme se vrátili na nádraží a odpoledne jsme se vrátili vlaky zpátky domů. Všechny spoje pěkně navazovaly a vše jsme dobře zvládli.

Byl to super den a parádní a netradiční výlet …. Všichni si to moooc pěkně užili ….

 

Náhledy fotografií ze složky Vlakovýlet do neznáma - 1.4.2023