Jdi na obsah Jdi na menu

V SOBOTU JSME SE VYPRAVILI VLAKEM DO NEZNÁMA

V sobotu 6. dubna se uskutečnil tradiční výlet vlakem do neznáma. Cílem tohoto tradičního výletu je vždy, vypravit se na méně známá a mnohdy i překvapivá místa. Účastníci do poslední chvíle vůbec netuší kam vlastně jedou a co je čeká. Jde takové malé dobrodružství a překvapení.

Tentokrát jsme se vlakem vypravili do Brna. Zde jsme navštívili nádhernou prvorepublikovou Villu Stiassni v Pisárkách- Byl to opravdu hezký zážitek prohlédnout si interiéry i exteriéry tohoto rodinného sídla brněnského textilního magnáta a seznámit se jednak s touto rodinou, ale i s jejich osudy ...

Po prohlídce byl čas zastavit se na něco dobrého v Pivovarské restauraci Pivovaru Starobrno a potom jsme již na Žlutém kopci navštívili unikátní a majestátní podzemní vodojemy připomínající spíše katedrály z let 1874, 1894 a 1917. Dva cihlové a třetí betonový vodojem, které nemají v Evropě obdoby. Byl to opravdu dechberoucí zážitek.

Po prohlídce jsme se odpoledne vypravili opět vlakem zpátky domů.

Výlet se velmi podařil, počasí bylo nádherné a troufáme si tvrdit, že pro většinu účastníků šlo o překvapující místa, která v Brně snad ani nečekali.

A kdo s námi nebyl, může si alespoň prohlédnout fotky v galerii níže ....

 

 

Náhledy fotografií ze složky Vlakovýlet do neznáma - 6.4.2024