Jdi na obsah Jdi na menu

PARÁDNÍ ZÁJEZD NA SLOVENSKO

V sobotu 1.června se uskutečnil parádní zájezd na Slovensko. Navzdory všem negativním předpovědím počasí jsme za vytrvalého deště vyrazili na východ. Našim cílem byly dva úžasné hrady ležící u řeky Váh.

Cestou se počasí umoudřilo a nakonec po příjezdu do Trenčína se ukázala modrá obloha a sluníčko nás doprovázelo po celou dobu prohlídky mohutného hradu tyčícího se nad historickým městečkem. Po komplexní a velmi zajímavé prohlídce hradu, kdy jsme vystoupali i na najvyšší věž hradu a mohli jsme se tak pokochat nádhernými výhledy do širokého údolí řeky Váh či zhlédnout vrcholky Karpat a Strážovských vrchů, zbylo i dost času na to, poznat pitoreskní zákoutí podhradí či si zajít na dobrý oběd do jedné z mnoha místních krčem.

Následně jsme se přesunuli do obce Čachtice, kde jsme se v místním Draškovicovom kaštieli seznámili s historickou postavou, kterou zná úplně každý - grófkou Alžbetou Nádašdyovou, rozenou Báthoriovou. Po prohlídce kaštiela jsme se turistickým vláčkem vypravili na tajemný hrad Čachtice, kde tato hraběnka vykonávala své kruté a sadistické choutky na mladých děvčatech z okolních vesnic.

Z dnes již romantických zřícenin se nám při komentované prohlídce otevíraly krásné výhledy do okolí a tak už ani nikomu ani nevadilo, že se zde kdysi odehrávaly takové krutosti ... Po prohlídce a občerstvení jsme se odpoledne vypravili zpátky k autobusu a zpět domů.

Zájezd se velmi vydařil a krásné počasí, podmanivá slovenská příroda, romantické pozůstatky bohaté historie navštívených míst a dobrá nálada tak podtrhly celý den.

Pár fotografií ze zájezdu je možné shlédnout v připojené galerii.

 

 

Náhledy fotografií ze složky Hrady na Váhu I. - 1.6.2024