Jdi na obsah Jdi na menu

KRÁSNÝ ZÁJEZD NA NEJHEZČÍ PAMÁTKY SLOVENSKA

V sobotu 10.6. se uskutečnil třetí letošní zájezd, pořádaný naší odborovou organizací. Vypravili jsme se na starobylý a majestátní Oravský hrad v Oravském Podzámku a pohádkový zámek v Bojnicích.

Na Oravském hradě, jsme si v rámci prohlídky prohlédli celý hradní komplex od spodu až po nejvyšší místa hradu. Prohlídka byla trochu náročná, ale opravdu stála za to a je jen s podivem, jak bylo možné, kdysi tak náročnou stavbu na tak exponovaném místě postavit. 

Po prohlídce se mnozí účastníci občerstvili v místních hostincích a to už jsme jeli krásnými slovenskými horami do Bojnic u Prievidze.

Komplexní prohlídka tohoto pohádkového a romantického hradu byla opět od půdy až po sklepení a podzámeckou jeskyni. Prostory hradu byly velmi reprezentativní a skvostné. Po prohlídce bylo opět potřeba doplnit síly a energii v okolních občerstvovacích zařízeních.

Celý den nám přálo počasí a déšť se nám vyhýbal. Nálada v autobuse byla veselá a všichni si zájezd velmi užili. A navíc se všichni mohou pochlubit malým rekordem, a tím je celkový počet vystoupaných a sestoupaných schodů na obou památkách. Celkem to bylo 1.461 schodů. 

Už se těšíme na další zájezdy a zážitky.

 

img_5389.jpeg

 

Náhledy fotografií ze složky Oravský hrad a Bojnice - 10.5.2023

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář