Jdi na obsah Jdi na menu

INFORMACE Z JEDNÁNÍ 8.11.

Dnes proběhlo odložené jednání mezi odbory a vedení společnosti, které nebylo tradičně v pátek.

Hlavním tématem jednání byla složitá situace na trhu s řezivem. Nicméně, situace se mírně optimisticky jeví, jako trochu klidnější, než minulých dnech. A to jak v otázce zakázek, tak i dodávek kulatiny. Bohužel však nyní dochází k poruchám, které zasahují do chodu firmy a jako by toho nebylo málo, tak se i u nás projevuje zhoršující se pandemická situace. V této věci vítáme rozhodnutí firmy, vrátit se k pravidelnému týdennímu bezplatnému testování všech zaměstnanců od tohoto týdne, které je potřeba vnímat jako preventivní krok k zamezení zavlečení nákazy do firmy ve větším rozsahu a tím i třeba omezení výroby či úplnému uzavření firmy.

Diskutována byla i stále probíhající rekonstrukce šaten, kdy pánské šatny, včetně celého sociální zázemí jdou pomalu do finále, a nyní se zvažuje, zda-li se pustit do dámských šaten včetně zázemí, či do prostoru hlavní chodby a jídelny.

V rámci jednání byl vedení firmy předán návrh znění Kolektivní smlouvy pro rok 2022 a tím bylo zahájeno kolektivní vyjednávání.