Jdi na obsah Jdi na menu

INFORMACE Z JEDNÁNÍ 26.11.

Dnes se opět uskutečnilo jednání mezi odbory a vedením společnosti.

Při tomto jednání byla jako tradičně projednána aktuální situace v oblasti nemocnosti, stavu zakázek, stavu zásob, investic a výhledu na další období. Je dobrým signálem, že v letošním týdnu nebyl zaznamenán žádný záchyt nákazy.

Dále byla projednána organizace práce na konci roku. Bylo potvrzeno, že posledním pracovním dnem, s úklidem bude středa 22.12. a ve čtvrtek 23.12. budou mít všichni zaměstnanci mimořádné volno s náhradou mzdy. Na vědomí jsme vzali informaci, že bohužel opět nebude chystaný vánoční večírek pro zaměstnance. Nicméně jsme se dohodli, že jej firma může uspořádat třeba někdy v létě, když už druhým rokem to na Vánoce není možné.

V rámci jednání byl projednán i náš návrh Kolektivní smlouvy pro rok 2022. Jednání je otevřené, ale na naprosté většině bodů již panuje shoda. Zbývá doladit otázku nejzásadnější a to růst mezd od 1.ledna 2022. Oproti našemu návrhu by mělo dojít k navýšení mezd nejen v tarifech, ale i v části prémií, což by mělo výrazně překonat náš původní návrh na růst mezd.

Předpokládáme shodu a podpis smlouvy do poloviny prosince.