Jdi na obsah Jdi na menu

INFORMACE Z JEDNÁNÍ 19.2.

Dnes se uskutečnilo další pravidelné jednání mezi odbory a vedením firmy, které se koná každý druhý pátek.

Jednání se zaměřilo na vyhodnocení průběžného plnění plánu, kdy došlo k mírnému propadu o cca 7% oproti plánu. V této souvislosti byla zmíněna možnost mimořádné pracovní soboty (na každou směnu) v měsíci březnu. S ohledem na skutečnost, že od rozjezdu nové linky se přesčasy podařilo dle naší dohody naprosto minimalizovat, tak na “dohánění” čtvrtletního plánu vyjímečně organizováním sobot považujeme za přijatelné.

V personální otázce jsme se zabývali aktuálním stavem nemocnosti, která mírně narostla, především z důvodu dalších karantén. Je poněkud komplikované zajistit výrobu, když permanentně chybí řada zaměstnanců, ale prozatím se to daří.

Hlavním bodem jednání však bylo testování zaměstnanců. To poslední, které se konalo minulý týden jasně ukázalo, že jde o správnou cestu. Ze dvou zjištěných případů, byl jeden zaměstnanec zcela bez jakýchkoliv příznaků. Díky jeho otestování se podařilo ochránit jeho přímé spolupracovníky.

Proto jsme dnes diskutovali další postup v testování, kdy velmi vítáme záměr na realizaci pravidelného AG testování všech zaměstnanců ve spolupráci s podnikovou lékařkou v pravidelném týdenním cyklu. Využity k tomu budou prostory ordinace podnikové lékařky v areálu firmy.

Pokud se vše podaří úspěšně rozběhnout, tak již od cca druhého týdne března by měli mít všichni zaměstnanci možnost se pravidelně, každý týden, bezplatně testovat. Vše bude včas oznámeno.

O termínu celozávodní dovolené jsme již informovali a úpravy otevírací doby jídelny v době výdeje obědů (od 10.45 do 12.00) jste si jistě všimli.

Další jednání se uskuteční v pátek 5.3.