Jdi na obsah Jdi na menu

INFORMACE Z JEDNÁNÍ 12.3.

Dne 12.3. se konalo jednání mezi odborovou organizací a vedením firmy.

Hodnotil se průběh a organizace pravidelného testování, které běží každý týden a jak to tak vypadá bude to běžet i nadále. Díky rozdělení na dva dny jde testování hladce a plynule. V této souvislosti jsme debatovali i stav nemocných a lidí v karanténě, což způsobuje dost problémů.

Ohledně mimořádných přesčasů bylo dohodnuto, že příští týden se uskuteční už pouze jedna prodloužená v úterý (16.3.) a stejně tak i ten další pouze v úterý (23.3.). Tím pádem budou mít obě směny stejně přesčasu. Díky za to, že jste to udělali!

Hlavní část jednání byla otázka plánovaných úprav mezd na kterých jsme se dohodli již v loňském roce. Úpravy budou provedeny ve dvou krocích. V prvním kroku dojde od 1.4. k navýšení tarifů všech zaměstnanců o cca 30% a současně k úpravě prémiového koeficientu. Cílem je upravit poměr skladby mzdy mezi pevnou a pohyblivou složkou mzdy tak, aby základní mzda opět činila nejméně 50% mzdy. Úpravy systému prémií a bonusů budou probíhat v létě. Jde o celkem složitý proces a tyto úpravy si vyžádají i delší jednání.

Další jednání se uskuteční příští pátek 19.3.