Jdi na obsah Jdi na menu

INFORMACE Z JEDNÁNÍ 10.9.

Dnes proběhlo tradiční jednání mezi odbory a vedení společnosti.

Hlavním bodem jednání byla situace v manipulaci a návazně ve výrobě. Situace se skladovými zásobami kulatiny se mírně zlepšuje. Nicméně v důsledku problémům v manipulaci a v propadu v zakázkách došlo k dalšímu propadu v objemu výroby oproti plánu.

Tuto situaci by měla částečně vyřešit technická opatření a investice na konci měsíci září. Na to je navázán návrh vedení firmy, přesunout státní svátek 28.9. na pondělí 27.9. V praxi by to znamenalo, že zaměstnanci by v pondělí 27.9. byli doma a v úterý 28.9. by se šlo normálně do práce.

Byl projednán a schválen bonus pro všechny zaměstnance, kteří se nechali anebo do října ještě nechají očkovat proti COVID-19 ve výši 5.000Kč. Tento bonus bude těmto zaměstnancům vyplacen ve výplatě za měsíc říjen.

Ohledně vašich dotazů na případné přesčasy bylo dohodnuto, že prodloužené směny by se organizovaly pouze v případě potřeby a zakázek a to až v měsíci říjnu a listopadu.

Projednali jsme rovněž i organizaci práce na konci tohoto roku, kdy v pátek 17.12. bude večírek a s prací by se končilo 22.12. Včas toto bude potvrzeno.

Další jednání se uskuteční opět za týden.