Jdi na obsah Jdi na menu

DALŠÍ ZÁJEZD JE UŽ MINULOSTÍ

V sobotu 29.dubna jsme se společně vypravili na zájezd na jižní Moravu. Zájem o zájezd byl velký a naznačoval, že program je opravdu zajímavý. Měli jsme namířeno do Dolních Kounic a Moravského Krumlova.

V Kounicích jsme navštívili krásnou židovskou synagogu, kde jsme se seznámili se zajímavou a pohnutou historií židovského národa na jižní Moravě. Dále jsme navštívili tajemné zříceniny kláštera Rosa Coeli, který byl nejstarším ženským klášterem na území Moravy. Tajemno celého opuštěného areálu kláštera podtrhovalo poněkud pošmourné počasí a tak střípky z historie, vyzněly mnohdy více než morbidně.

Po prohlídkách v Dolních Kounicích jsme přejeli do Moravského Krumlova a zde jsme si na místním hezkém zámku podrobně prohlédli monumentální plátna Alfonse Muchy v rámci souboru Slovanská epopej. Prohlídka byla opravdu zajímavá, protože teprve při ní nám byly odhaleny skryté významy a obsahy jednotlivých pláten a sugestivních výjevů na nich. Seznámili jsme se i se životem Alfonse Muchy a některými postupy při tvorbě tohoto i jeho jiných děl.

I když počasí trochu zlobilo a dvakrát na nás i sprchlo, tak jsme si zájezd všichni společně velmi užili ...

 

 

Náhledy fotografií ze složky Dolní Kounice a Mor.Krumlov - 29.4.2023