O nás

Odbory působící u společnosti JAVOŘICE, a.s. vznikly na přelomu listopadu a prosince roku 1998. Ve firmě tak odbory působí nepřetržitě již 20 let.

V roce 2016 se členové rozhodli organizaci osamostatnit  a vyvázat ji z područí OS DLV a jeho arogantního a autoritářského vedení. Založili rozhodnutím ustavující schůze dne 10.3.2016 novou samostatnou a svobodnou organizaci PILA Ptení, se sídlem na Ptenském Dvorku 100, Ptení, kdy všichni členové okamžitě přestoupili do této nové organizace a tím byla zachována kontinuita a činnost odborů ve firmě.

Pro vznik Odborové organizace byla tedy hlavním impulzem vzrůstající nespokojenost se situací a poměry v OS DLV, které zásadním způsobem popíraly, demokratické principy, odborové myšlenky a Stanovy svazu (více v záložce Historie).

Odborová organizace plynule navázala a pokračovala ve své činnosti. Změny po založení nové organizace a rozvoj činnosti byly rovněž silným impulsem pro řadu dalších zaměstnanců a rodinných příslušníků, kteří se přihlásili ke členství. Odborová organizace pokračuje v působení ve firmě Javořice, a.s. a prosazuje a obhajuje práva zaměstnanců.

Odborová organizace otevřená a demokratická, je nezávislá a samostatná, a sdružuje především současné či bývalé zaměstnance firmy Javořice, a.s., zaměstnance Zábřežské lesní, a.s. a rovněž i další členy a sympatizanty, kteří souhlasí se Stanovami organizace.

​Členem naší Odborové organizace se může stát každý, kdo splní podmínky dané Stanovami a jehož přihláška ke členství bude přijata. Více je v záložce Členství.

Naše Odborová organizace společně s dalšími Odborovými organizacemi založila v dubnu roku 2015 Iniciativu Nové odbory, z.s. s cílem vytvořit nový odborový svaz, který by reflektoval spravedlivé principy demokratického odborového sdružování a prosazování svých zájmů.

​Tato snaha úspěšně vyústila v cíl, kdy byl v červnu roku 2016 založen Svaz Nové odbory. Veškeré informace o Svazu Nové odbory a jeho činnosti jsou dostupné na webu www.noveodbory.cz

Dokumenty Odborové organizace:

Předseda Odborové organizace - Jaroslav Juryšek:

img_2509.jpg